Proteinski shake nakon vježbanja?
Trening > Regeneracija > Napredak > Fit tijelo
To je redoslijed koji je najvažniji u fazi preobrazbe.
Zbunjujuć je podatak da većina pogriješi pri drugom koraku.
NA RAČUN JAKO JEDNOSTAVNE NAVIKE DO ZNATNO BOLJIH REZULTATA
Iako prvog, koji važi za najteži dio, naprave tako kako treba, zaborave na važnost kvalitetnih tvari po kojima žudi organizam na kraju treninga.
Naime, te tvari su nužne ako želimo povećati udio mišićne mase, oblikovati čvrsto, lijepi tijelo i za vrijeme mirovanja potrošiti znatno veći udio suvišnih masnoća.
Sve to možeš postići bez ikakvih problema, ako u svoj raspored staviš jednu jako jednostavnu naviku.
Pri tom te upozoravam da trebaš biti oprezan!
CIJELO TIJELO ĆE TI POMOĆI DO FIT, ČVRSTE FIGURE AKO MU OSIGURAŠ TE TVARI
Da, jasno mi je! Svi nadugo i naširoko debatiraju o njima, a rijetko tko uopće zna što zaista unosi u svoje tijelo.
Pravu korist od proteinskog shakea imat ćete jedino ako odaberete kvalitetan proizvod. U obratnom slučaju svom tijelu možete učiniti više štete nego koristi.
Da biste u šarolikom mnoštvu ponuđenih proizvoda znali odabrati kvalitetu, ostanite sa mnom sljedećih nekoliko minuta na portalu Fit Tijelo.
Prije nego otkrijem što je najbolje odabrati za fit, zdravu figuru, u nekoliko riječi pojasnit ću postoji li uopće potreba za proteinskim napitkom.
ČVRŠĆE TIJELO I NIŽI UDIO SUVIŠNE MASNOĆE JE OSTVARLJIVA KOMBINACIJA
Stvar je u tome da većina pojedinaca želi na zdrav način oblikovati fit figuru. Sanjamo o tijelu u kojem ćemo se osjećati samouvjereno i imati dovoljno energije za sve dnevne obaveze.
S tim se vjerojatno slažete gotovo svi.
Da bismo to postigli moramo smanjiti udio suvišne masnoće, koja se taloži na različitim dijelovima tijela i učvrstiti mišiće.
Odlično!
S obzirom na to da je naš organizam vrhunski dorađen sistem, ova dva cilja, dakle niži udio suvišne masnoće i čvršće tijelo, upotpunjuju se.
Zašto?
Jednostavno zato što su mišići glavni korisnici energije. To znači da povećavanjem mišićne mase u stanju mirovanja potrošimo više kalorija, smanjujući na taj način udio suvišnih masnoća.
Da bi dokazao da je sve to istina prilažem linkove ispod teksta.
ALI NA KOJI NAČIN JE TO UOPĆE MOGUĆE POSTIĆI
To je sad glavno pitanje.
Kako na optimalan način povećati udio mišićne mase? Ne, ne govorimo o pretjerano mišićavom tijelu. Govorimo o lijepoj, zdravoj, estetskoj figuri.
O figuri do koje ćeš puno lakše doći uz pomoć proteinskog napitka.
Prije nego što zamahneš rukom i misliš da je ovo samo jedna "navlakuša", dozvoli da ti objasnim u čemu je uopće riječ.
Tijekom tjelesne aktivnosti, odnosno za vrijeme treninga, uslijed djelovanja različitih opterećenja nastaju mikro povrede mišićnog tkiva, koje nakon vježbe moramo što brže zacijeliti.
Time što zacijelimo mikro povrede postepeno povećamo udio mišićne mase i tako oblikujemo čvrstu, fit figuru.
Ovo se može opisati kao spajanje istrganog konopa s novim dijelom, da bismo ga ojačali.
KOJE TVARI OTVARAJU VRATA DO FIT TIJELA
S obzirom da su bjelančevine osnovni građevni materijal mišića, onda vjerojatno znaš odgovor.
U koliko nema pravih bjelančevina, nema napretka i kraj.
Najbolje vrijeme za regeneraciju je prvih 20 minuta nakon treninga. Tada organizam aktivno traži bjelančevine kojima će zacijeliti mikro povrede.
Budući da nema mnogo vremena na raspolaganju, potrebne su mu bjelančevine u što jednostavnijem obliku. Ovdje svoju primarnu ulogu odigraju proteinski napici, jer upravo oni organizmu najviše trebaju: proteini, koje sistem usrka vrlo brzo.
Ako ne ispoštujemo taj vremenski period regeneracija će biti mnogo slabija i naravno, napredak osjetno sporiji.
A SADA GLAVNO PITANJE!
Koji proizvod je najkvalitetniji?
Znam da imate na raspolaganju malo more različitih proizvoda, koji često ne opravdaju svoje ime.
Veliki udio šećera, slaba kvaliteta, dodani umjetni zaslađivači, masnoće i štetni aditivi tvari su koje nalazimo u brojnim proizvodima i supstance koje ugrožavaju vaš napredak, kao i cjelokupno zdravlje.
Ne zaboravite da papir, odnosno ambalaža podnosi sve. Neka vas to ne zavara.
Zbog svega ovoga u poduzeću smo se odlučili da oblikujemo vlastitu liniju proizvoda, robne marke Golden Tree Nutrition. Među njima ćete pronaći i Golden Tree bjelančevine, koje su napravljene po našim zahtjevima.
Govorimo o najvišoj kvaliteti bez ikakvih aditiva, koji bi mogli naškoditi vašem organizmu. 100% prirodno i prilagođeno vašem tijelu.
Ruku na srce, za sebe, za svoje najbliže i naravno, za vas želim samo najbolje.
Kako biste za sebe još danas osigurali najkvalitetniji proizvod, prilažem link pomoću kojeg ćete moći obaviti narudžbu. Nagrada za pravu odluku je kupon »GOLDENTREE« (Kupon možeš unijeti na kraju, prije potvrde narudžbe), koji vam omogućuje 5% popust.
Čvrsta figura, brži metabolizam, niži udio masnoća i još nekoliko stvari, samo su neke od pozitivnih učinaka korištenja produkta. Znam i vjerujem da ćete se odlučiti pravilno. Ako se ne odlučite za ovaj proizvod, poštovat ću, naravno vašu odluku.
☝︎ Klikni tu i upotrijebi kupon za 5% popusta na kupovinu proteina Golden Tree. ☝︎
Samo još nešto, upišite u komentar za koji okus ste se odlučili, kako biste i ostalim pomogli pri odabiru.
VIRI:
Whey protein but not soy protein supplementation alters body weight and composition in free-living overweight and obese adults. - Baer DJ, Stote KS, Paul DR, Harris GK, Rumpler WV, Clevidence BA
Effects of hydrolysed casein, intact casein and intact whey protein on energy expenditure and appetite regulation: a randomised, controlled, cross-over study.- Bendtsen LQ, Lorenzen JK, Gomes S, Liaset B, Holst JJ, Ritz C, Reitelseder S, Sjödin A, Astrup A.
Dose-dependent satiating effect of whey relative to casein or soy. - Veldhorst MA, Nieuwenhuizen AG, Hochstenbach-Waelen A, van Vught AJ, Westerterp KR, Engelen MP, Brummer RJ, Deutz NE, Westerterp-Plantenga MS.
Comparative effects of whey and casein proteins on satiety in overweight and obese individuals: a randomized controlled trial. - Pal S, Radavelli-Bagatini S, Hagger M, Ellis V.
The chronic effects of whey proteins on blood pressure, vascular function, and inflammatory markers in overweight individuals. - Pal S, Ellis V.