Cijenimo vašu privatnost

Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja, prikazivanje personaliziranog sadržaja i analizu prometa. Kolačići se također koriste za personalizaciju oglasa. Klikom na "Prihvati" pristajete na našu upotrebu kolačića.

Više informacija o kolačićima i zaštiti podataka

Ekskluzivni popusti samo još 🤩 Uštedi čak dodatnih 30 % s kodom
HBD30
👉
FT leca arab
Ručak Recepti

Leća na arapski

Ovog vas puta vodim na Bliski Istok. Leća na arapski je super obrok kojem čari dodaju začini. Obavezno probaj i javi mi kako ti se čini ;)


Vrijeme pripreme: 20 min      Vrijeme kuhanja: 60 min   Ukupno: 1h 20 min

Sastojci:

– leća,

– luk,

– češnjak,

– kumin,

– cimet,

– sjemenke korijandera,

– sol,

– čili,

– maslinovo ulje,

– limunov sok.

Salata:

– luk,

– rikula,

– svježi korijander,

– paprika,

– krastavac,

– rajčica,

– maslinovo ulje,

– limunov sok,

– sol.

Priprema:

Leću dobro operemo i preko noći namačemo u vodi. Sljedeći dan odlijemo vodu i ponovno isperemo leću koju nakon toga sat vremena kuhamo na umjerenoj vatri. Tijekom kuhanja dodamo štapić cimeta, malo čilija, sjemenke korijandera i tek na kraju posolimo.

Dok se leća kuha, na maslinovom ulju popržimo luk dok ne pozlati, te dodamo na sitno nasjeckan češnjak i žličicu kumina.

Kad je leća kuhana, ocijedimo ju dodamo luku pa sve zajedno još 5 minuta pržimo na umjerenoj vatri. Kad jelo serviramo, pokapamo ga limunovim sokom i možemo uživati u super obroku.

Uz leću jako dobro paše salata, a ja sam na sitno narezao luk, papriku, krastavac i rajčicu, dodao svježi korijander i rikulu te posolio, pokapao limunovim sokom i maslinovim uljem te dobro promiješao.

Dobar tek ;)

Košarica (0)

Do besplatna dostave nedostaje vam još 100,00 EUR