Cijenimo vašu privatnost

Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja, prikazivanje personaliziranog sadržaja i analizu prometa. Kolačići se također koriste za personalizaciju oglasa. Klikom na "Prihvati" pristajete na našu upotrebu kolačića.

Više informacija o kolačićima i zaštiti podataka

Ekskluzivni popusti samo još 🤩 Uštedi čak dodatnih 30 % s kodom
HBD30
👉
FT recept jesenska juha buce
Užina Ručak Večera Recepti

Jesenska juha od buče

Jesen je vrijeme buče, tj. tikve.

Bila bi prava šteta da tu jesensku dobrotu ne iskoristimo i u kuhinji.

Juha od buče je zdrava, a u hladnim danima jako dobro grije.

 


Vrijeme pripreme: 15 min      Vrijeme kuhanja: 30 min   Ukupno: 45 min

Sastojci:

– 1 velika butternut tikva ili hokaido tikva,

– 1/2 srednje velikog luka,

– 1,5 režnjić češnjaka,

– 1/2 žličice currya u prahu,

– 1 žličica sitno nasjeckanog đumbira,

– 1/2 žličice ljute paprike,

– sol, papar,

– bučine sjemenke za ukras,

– 1 bio kocka temeljca za juhu ( može biti povrtna, pileća ili goveđa) ,

– maslinovo ulje.

Priprema:

Na maslinovom ulju prvo popržimo nasjeckani luk. Dodamo češnjak i začine. Promiješamo. Zatim dodamo buču koju smo ogulili i narezali na kockice. Dinstamo 10-ak minuta uz miješanje.

Jušni temeljac rastopimo u 1l vrele vode, a 2dl dolijemo u posudu u kojoj kuhamo buču. Nakon otprilike 15 minuta, ili kad buča omekša, sve izmiksamo štapnim mikserom. Po osjećaju dodamo jušni temeljac (kocku smo rastopili u 1l vrele vode), tako da juha postane željene gustoće.

Dobar tek ;)

Košarica (0)

Do besplatna dostave nedostaje vam još 100,00 EUR