Cijenimo vašu privatnost

Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja, prikazivanje personaliziranog sadržaja i analizu prometa. Kolačići se također koriste za personalizaciju oglasa. Klikom na "Prihvati" pristajete na našu upotrebu kolačića.

Više informacija o kolačićima i zaštiti podataka

Ekskluzivni popusti samo još 🤩 Uštedi čak dodatnih 30 % s kodom
HBD30
👉
FT polnozrnata pica
Užina Ručak Recepti

Domaća punozrnata pizza

Za sve ljubitelje pizze, ovog puta stiže zdravija varijante ovog omiljenog jela. Napravljena je s domaćim tijestom, punozrnatim brašnom, te rajčicom i bosiljkom iz vrta. Odlična je za ručak.

 


Vrijeme pripreme: 15 min      Vrijeme pečenja: 30 min   Ukupno: 45 min

Sastojci:

Tijesto:

– 15-20 dag punozrnatog brašna,

– približno 1,5 dl mineralne vode sobne temperature,

– sol,

– 1 žličica maslinovog ulja,

Nadjev:

– mozzarella light,

– svježi bosiljak,

– 3 zrele rajčice ili pelata,

– pileća prsa,

– origano.

Priprema:

Tijesto pripremimo tako da u brašno postupno dodajemo mineralnu vodu, sol i maslinovo ulje. Zatim miješamo dok ne nastane glatka smjesa. Po potrebi dodajemo brašno ili vodu. Tijesto izmijesimo i pustimo da odmara sat vremena.

Zrele rajčice pasiramo sa štapnim mikserom, dodamo bosiljak, sol i papar. Možemo koristiti i već pripremljene pelate. Kad je tijesto odstajalo, izvaljamo ga u oblik pizze i namažemo rajčicom. Obložimo pilećim prsima, sirom i svježim bosiljkom.

Pečemo 30 minuta na 180 – 200 stupnjeva.

Dobar tek!

Košarica (0)

Do besplatna dostave nedostaje vam još 100,00 EUR